Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Αρχείο Νέα Εποχή Όλες οι αρμοδιότητες υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Δήμους
Όλες οι αρμοδιότητες υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Δήμους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-9-2010

 

Ο Γιώργος Αγορστάκης υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά, μαζί με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του Δημήτρη Μαλανδράκη και Γιάννη Χριστοδουλάκη, επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο-Λύκειο Κολυμβαρίου και παραβρέθηκαν στην τελετή αγιασμού στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Γιώργος Αγοραστάκης στο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους μαθητές, τους είπε:

 

«Αγαπητοί μαθητές και τις μαθήτριες,

το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σταθμό στη ζωής σας, αφού μέσα σ’ αυτό διαμορφώνετε προσωπικότητά σας, αποκτάτε γνώσεις και δεξιότητες, αρχές, αξίες και στόχους, που θα σας βοηθήσουν να πορευθείτε στο μέλλον. Κάθε καινούργια χρονιά είναι μια νέα προσπάθεια, μια νέα κατάκτηση. Σας ευχόμαστε υπομονή και δύναμη γιατί η γνώση κατακτιέται με κόπο και θυσίες. Να ‘χετε μια καλή και δημιουργική χρονιά…»

 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗ

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Γιώργος Αγοραστάκης σε μήνυμά του που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και γονείς του νέου Δήμου Πλατανιά σημειώνει τα εξής:

 

«Έχουμε χρέος όλοι, να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας, εξασφαλίζοντας στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες, να ικανοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρα τους.

 

Στο ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς, είναι ευκαιρία όλοι να θέσομε καινούργιους στόχους. Έτσι και ‘μεις, ως υποψήφιοι για το νέο Δήμο Πλατανιά, θέτομε τους στόχους μας και δηλώνουμε τις δεσμεύσεις μας ενώπιον της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και των πολιτών του Δήμου μας.

 

Στο 2011 θα επέλθει μια σημαντική μεταβολή στη σχολική ζωή, πράγμα για το οποίο πρέπει να σας ενημερώσουμε. Από το 2011 η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης της.

Σύμφωνα με το νέο νόμο «Καλλικράτη» μεταβιβάζονται όλες οι αρμοδιότητες του τομέα Παιδείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στους νέους Δήμους. Οι νέοι Δήμοι θα έχουν την συνολική ευθύνη για τα σχολικά κτίρια –απαλλοτριώσεις οικοπέδων, μελέτες, κατασκευές, επισκευές, συντήρηση, χρήσεις (για λειτουργούντα και μη σχολεία), όπως και θα αναλάβουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Ο ίδιος νόμος προβλέπει την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών που υπάρχουν στα σχολεία και τη συγχώνευση τους σε δύο Επιτροπές σε κάθε Δήμο. Μια για την πρωτοβάθμια και μια για τη δευτεροβάθμια.

 

Εφόσον εκλεγούμε στο νέο Δήμο Πλατανιά, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε σ’ όλες αυτές τις υποχρεώσεις μιας και τα θέματα αυτά μας είναι αρκετά οικεία από τη θητεία μας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ασκώντας όλες αυτές τις αρμοδιότητες. Η παρέμβασή μας στο παρελθόν, στον τομέα της σχολικής στέγης με νέες κατασκευές, ανακατασκευές και επεκτάσεις σχολείων και στην περιοχή του νέου δήμου Πλατανιά ήταν αποφασιστική. (Ριζική επισκευή Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου, ανέγερση σχολικού συγκροτήματος Πλατανιά, επέκταση των Δημοτικών Σχολείων Ταυρωνίτη και Γερανίου)

 

Οι στόχοι μας για την επόμενη περίοδο είναι:

·                H συνολική επανεξέταση στο ζήτημα της σχολικής στέγης, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες εκπαίδευσης, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και η κατάρτιση και υλοποίηση ενός νέου προγράμματος σχολικής στέγης στο νέο Δήμο (εξασφάλιση πιστώσεων, αγορά οικοπέδων, εκπόνηση μελετών, κατασκευές).

·                Η υποστήριξη της λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων σε συνδυασμό με την συγκρότηση των νέων σχολικών επιτροπών.

·                Η κατάρτιση προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης και επέκταση του προγράμματος ώστε να καλύπτεται όλος ο νέος Δήμος.

·                Στη μεταβατική περίοδο, η διεκδίκηση της χρηματοδότησης και κατασκευής των νηπιαγωγείων που έχουν προταθεί στον ΟΣΚ, των Νηπιαγωγείων Κολυμβαρίου, Μάλεμε, Σκινέ-Φουρνέ. Επίσης της χρηματοδότησης και κατασκευής του Νηπιαγωγείου Ταυρωνίτη από το Περιφερειακό Πρόγραμμα όπου έχει υποβληθεί. Η ανάληψη της συνέχισης κατασκευής του έργου της επέκτασης του Λυκείου Αλικιανού από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

 

Καλή και δημιουργική χρονιά! Καλή δύναμη σε όλους»

 

Πλατανιάς 13-9-2010

 

Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr