Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Αρχείο Νέα Εποχή Οι προτάσεις μας για τον Τουρισμό
Οι προτάσεις μας για τον Τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Αγοραστάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά, Νέα Εποχή» Σοφία Ελευθεριάδου, Μανόλη Ντουντουλάκη και Κώστα Πατεράκη, συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν.Χανίων το Σάββατο 30-10-2010, και συζήτησαν τα θέματα του Τουρισμού στο νέο Δήμο Πλατανιά. Ο Γιώργος Αγοραστάκης παρουσίασε στους συνομιλητές του συγκεκριμένα τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του. Μεταξύ των άλλων είπε:

 

 

«Ο τομέας με δυναμισμό στην ανάπτυξή του στο νέο Δήμο Πλατανιά, είναι ο τουρισμός. Στον τουρισμό η ζήτηση των τελευταίων χρόνων οδήγησε σε σημαντικές επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες και στην ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της ξενοδοχειακής υποδομής. Ο κλάδος ωστόσο, παρά τη δυναμικότητά του, αντιμετωπίζει προβλήματα που οφείλονται στην εποχικότητα του και στον μονοδιάστατο προσανατολισμό στον μαζικό τουρισμό. Οι τουριστικές υπηρεσίες κινούνται σε αγορές υψηλού ανταγωνισμού και οι μεταβολές που σημειώνονται στο εξωτερικό περιβάλλον και στις προτιμήσεις των καταναλωτών καθιστούν ευάλωτη την δραστηριότητα. Οι υποδομές, η γενικότερη κατάσταση και η ποιότητα του δημόσιου χώρου, έχουν καταστεί κρίσιμοι παράγοντες στήριξης και ανάπτυξης του τομέα.

 

Η αναβάθμιση της ποιότητας, ο εμπλουτισμός, η χρονική επέκταση και η διαφοροποίηση των προϊόντων, η δημιουργία ειδικών υποδομών, η διασύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι οι κύριοι στόχοι της Κίνησής μας για την ενίσχυση του δυναμισμού του τουρισμού. Ειδικότεροι στόχοι μας είναι:

 

- Η ανάπτυξη των περιβαλλοντικών υποδομών και των υποδομών μεταφορών

- Η διαφύλαξη και η αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την τουριστική οικονομία. Η τουριστική ανάπτυξη στο χώρο απαιτεί σχεδιασμό ώστε να μην επέρχεται υπερσυγκέντρωση-κορεσμός και να απαξιώνεται η βάση της.

- Ο δημόσιος χώρος και η φύση απαιτούν ειδική διαχείριση και μεγαλύτερη φροντίδα από το Δήμο και σύνολο των φορέων. Τουριστικές περιοχές με άναρχη ανάπτυξη χρειάζονται ανάπλαση με περιβαλλοντικά κριτήρια.

- Διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης προς ιδιαίτερα αξιόλογες περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου που έχουν παραμείνει αναξιοποίητες και δημιουργία κατάλληλων υποδομών γι΄ αυτό.

- Προβολή και αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς του νομού, της πολιτιστικής ταυτότητας και των παραδοσιακών δραστηριοτήτων για την προσέλκυση νέων και ειδικών κατηγοριών τουρισμού.

- Απαιτείται δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων με ισχυρότερη ενσωμάτωση περιβαλλοντικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής. Προώθηση εναλλακτικού και ειδικού θεματικού τουρισμού (φυσιολατρικού, θαλάσσιου, αθλητικού, ιατρικού, κτλ.), δημιουργία πακέτων ειδικού ενδιαφέροντος όπως και διοργάνωση εκδηλώσεων με διεθνή διάσταση.

- Στοχευμένη τουριστική προβολή, σε χώρες και περιοχές που στηρίζουν τον τουρισμό του Δήμου μας, όπως και σε νέες αγορές.  Έμφαση στην ηλεκτρονική ενημέρωση και προβολή. Δημιουργία και υποστήριξη δικτυωμένων γραφείων πληροφόρησης και ενημέρωσης επισκεπτών σε κεντρικά σημεία.

- Αξιοποίηση του αεροδρομίου Μάλεμε για αθλητική, πολιτιστική και ειδική τουριστική υποδομή.

- Οργανική σύνδεση του τουρισμού με την γεωργία και μεγαλύτερη διατομεακή συνέργεια. Καθιέρωση ενός Τοπικού Συμφώνου για τα αγροτικά προϊόντα μεταξύ των τουριστικών και αγροτικών επιχειρήσεων, για την απορρόφηση των τοπικών προϊόντων στις τουριστικές δραστηριότητες. Εισαγωγή και προώθηση της Κρητικής Διατροφής στην τουριστική δραστηριότητα

- Κατασκευή φυσιολατρικών διαδρομών και μονοπατιών. Κατασκευή ποδηλατόδρομου και περιπατητικής διαδρομής κατά μήκος του παλαιού αρδευτικού χάνδακα από την Αγιά μέχρι το Κολυμπάρι και κατά μήκος του ποταμού Κερίτη μέχρι τα Μεσκλά.

- Δημιουργία διεθνών πολιτιστικών θεσμών που θα συμβάλουν στην προβολή του Δήμου και θα τον καθιστούν αξιόλογο πολιτιστικό κέντρο.

- Δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού για την επεξεργασία και εισήγηση θεμάτων τουριστικής ανάπτυξη και προβολής».
 

Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr