Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Αρχείο Νέα Εποχή Επίσκεψη σε παράκτια χωριά
Επίσκεψη σε παράκτια χωριά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Αγοραστάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά, Νέα Εποχή», επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου χωριά της παράκτιας περιοχής του νέου Δήμου Πλατανιά και συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Τρία ήταν τα θέματα τα οποία επιτακτικά τέθηκαν στο Γιώργο Αγοραστάκη κατά την περιοδεία του: Βόρειος Οδικός Άξονας και επαρχιακό δύκτιο,  Χωροταξικός – Πολεοδομικός σχεδιασμός και Απορρίμματα. Σχετικά με τα παραπάνω ο Γιώργος Αγοραστάκης σημείωσε:

 

Οδικό Δύκτιο

Ο Β.Ο.Α.Κ. αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής της Κρήτης πολλαπλής σκοπιμότητας. Η μακροχρόνιες αποσπασματικές και εμβαλωματικές επεμβάσεις έχουν αφήσει ένα δρόμο ημιτελή και ακατάλληλο να εξυπηρετήσει τις μεταφορικές ανάγκες και την ασφάλεια της κυκλοφορίας σήμερα. Έτσι το ζήτημα που τίθεται άμεσα και επιτακτικά είναι η συνολική αναβάθμιση του -και για το τμήμα του που διέρχεται από το Δήμο Πλατανιά- με πρόβλεψη δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας και ενδιάμεση νησίδα ασφαλείας, με παράλληλους δρόμους και όλους τους απαιτούμενους κόμβους και παρακάμψεις, η σύνδεσή του με τις κωμοπόλεις και τους κάθετους άξονες και χωρίς φυσικά μετακύληση του κόστους κατασκευής στους κατοίκους και στην οικονομία της Κρήτης.

Επαρχιακό δίκτυο

Θα διεκδικήσουμε συγκεκριμένα από την περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην οποία θα περιέλθει και η ευθύνη του επαρχιακού δικτύου, την επίσπευση της κατασκευής των έργων που έχουν προγραμματιστεί, την αναβάθμιση των άλλων βασικών οδικών έργων, όπως και την συντήρηση, την αποκατάσταση βλαβών, και βελτίωση του εξοπλισμού ασφάλειας και σήμανσης σ΄όλο το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου.

Για την αγροτοκτηνοτροφική οδοποιία κυρίαρχη είναι η ανάγκη της συντήρησης της. Θα δώσομε προτεραιότητα σ’ αυτή την υποχρέωση του Δήμου προς την αγροτική οικονομία και θα κατανέμομε τα περιορισμένα οικονομικά του με διαφάνεια και δικαιοσύνη ώστε να μην ευνοούνται μόνο ορισμένες περιοχές και να αδικούνται άλλες.

 

Χωροταξικός – πολεοδομικός σχεδιασμός

Ο χωροταξικός και στην συνέχεια πολεοδομικός σχεδιασμός πρέπει να ολοκληρωθεί στο σύνολο του Δήμου και ιδιαίτερα στην παράκτια ζώνη ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις οικιστικής αναρχίας και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης όπως και για να μπορεί να γίνει ανάπλαση των περιοχών και να προστατευτεί το περιβάλλον της περιοχής.

Θα διεκδικήσομε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να επεκταθούν οι χωροταξικές ρυθμίσεις πέρα από τα όρια του νυν Δήμου Πλατανιά και να εκπονηθούν ΣΧΟΟΑΠ για όλη την περιοχή.

Θα διεκδικήσομε από το ΥΠΕΚΑ και την Περιφερειακή Διοίκηση να γίνουν πολεοδομικές μελέτες σ’ όλους τους παράκτιους οικισμούς που προβλέπει το ΣΧΟΟΑΠ του νυν Δήμου Πλατανιά και στην συνέχεια για τους υπόλοιπους κεντρικούς οικισμούς του Δήμου.

Θα αναλάβομε την εκπόνηση της Πράξης Εφαρμογής του μοναδικού σήμερα Πολεοδομικού Σχεδίου του Μάλεμε και κάθε άλλου Πολεοδομικού σχεδίου που στην πορεία κυρωθεί.

 

Απορρίμματα

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε όμως ότι οι περιοχές μας είναι όλες καθαρές. Το γεγονός ό,τι στη φετινή τουριστική περίοδο οι ξένοι επισκέπτες μας αποκόμισαν αρνητικές εντυπώσεις για την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, -σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας-, φανερώνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη βάση και ότι πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα από το Δήμο για να νοικοκυρέψει ο τόπος μας.

Ιεραρχούμε πιο ψηλά στους στόχους μας το ζήτημα της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος και δεσμευόμαστε:

* Να αναδείξουμε το Δήμο μας σ’ ένα από τους καθαρότερους στην Ελλάδα.

* Να εξαλείψουμε τις διάσπαρτες μικροεστίες ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων στο σύνολο του Δήμου.

* Να επεκτείνουμε την αποκομιδή όλες τις μέρες της βδομάδας στις τουριστικές περιοχές.

* Να εκσυγχρονίσομε το σύστημα μηχανικής αποκομιδής με την προμήθεια νέου εξοπλισμού.

* Να αναπτύξουμε σ’ όλο το Δήμο την ανακύκλωση και το δίκτυο διαλογής στην πηγή όπως και της συλλογής και απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων και των μπαζών.

 

Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr