Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Νεότερα του 2014 Χανιά – αναπτυξιακός χάρτης 2020
Χανιά – αναπτυξιακός χάρτης 2020
Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα Δευτέρα 10-11-2014, κατά τη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εξειδίκευση και διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά όπως και για το τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα,
με τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗ Περιφερειακό Σύμβουλο και υπεύθυνο της Επιτροπής Προγράμματος της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ,
και τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Συντονιστή της γραμματείας της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
ανακοινώθηκαν τα εξής:

alt

Ο Γιώργος Σταθάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του τόνισε ό,τι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει την ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τη στροφή σε ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.

Στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη ανακοινώσαμε τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα και δεσμευτήκαμε για ένα πρόγραμμα με 4 πυλώνες:

Α. Άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Απαιτεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης, εκτιμώμενου κόστους 2 δις ευρώ προκειμένου να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Β. Η επανεκκίνηση της οικονομίας προϋποθέτει μέτρα που έχουν ως προτεραιότητα την άρση της φορολογικής καταστολής στην πραγματική οικονομία, τη νέα σεισάχθεια βαρών, την ενίσχυση της ρευστότητας και της ζήτησης.

Γ. Ως νέος μεγάλος εθνικός μας στόχος προβάλει η ανάγκη να ξανακερδίσουμε την εργασία στη πατρίδα μας. Και να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική στους νέους ανθρώπους που μαζικά εγκαταλείπουν τη χώρα, να μείνουν εδώ, να σηκώσουμε μαζί στις γερές μας πλάτες το άχθος της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας.

Δ. Ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος, αφορά τις μεγάλες αλλαγές, τους μετασχηματισμούς που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς και στη κρατική λειτουργία.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις θεωρούν ότι η έξοδος από την κρίση θα έλθει απ’ έξω και από τις αγορές. Γι’ αυτό προετοιμάζει ένα καθεστώς διάρκειας, λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης.

Εμείς θεωρούμε πως η έξοδος από την κρίση θα έλθει από την κοινωνία και την εξυπηρέτηση των αναγκών της. Γι’ αυτό αναδιανέμουμε, ενισχύουμε τους εξαθλιωμένους, αίρουμε τα κατασταλτικά μέτρα για την οικονομία, ενισχύουμε την εργασία, προστατεύουμε τους ανέργους.

Την επόμενη περίοδο πρόκειται να γίνουν περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες θα θέσομε υπό κοινωνική διαβούλευση από κοινού το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το ειδικό Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Κρήτης.

Στα πλαίσια αυτής της διαβούλευσης, η οργάνωση των Χανίων με την επιτροπή προγράμματος της Ν.Ε. Χανίων έχει να ανοίξει ένα κύκλο διαλόγου με φορείς και πολίτες των Χανίων, για μια αμφίδρομη ανταλλαγή απόψεων με ζητούμενο την επανεκκίνηση της οικονομίας και την «παραγωγική ανασυγκρότηση». Ένα θέμα για το οποίο θα σας μιλήσει στη συνέχεια ο Γιώργος Αγοραστάκης.

Ο Γιώργος Αγοραστάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, στην εισαγωγική του τοποθέτηση είπε:

Η Επιτροπή Προγράμματος της Ν.Ε. Χανίων με την συνεργασία της Κεντρικής Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνει κύκλο ανοιχτών συζητήσεων – συναντήσεων με τους πολίτες και τους φορείς των Χανίων με αντικείμενο την εξειδίκευση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Νομού Χανίων με ορίζοντα το 2020 και με τίτλο «Χανιά – αναπτυξιακός χάρτης 2020».

Θέλουμε να έχουμε μια αμφίδρομη ανταλλαγή απόψεων σε θέματα προγραμματικών κατευθύνσεων σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο με ζητούμενο την επανεκκίνηση της οικονομίας και την «παραγωγική ανασυγκρότηση».

Η διαβούλευση θα γίνει σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο, με πρώτο σταθμό την συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο γενικός στόχος της δραστηριότητας είναι να συζητηθούν και να συνδιαμορφωθούν συγκεκριμένα στο Νομό Χανίων οι προγραμματικές κατευθύνσεις. Να εξαχθούν και να συμφωνηθούν κοινά αποδεκτοί στόχοι και ενέργειες, ώστε να επιτυγχάνεται η αναγκαία κοινωνική συμφωνία και δράση για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση.

Δεν μας ενδιαφέρει -και δεν έχει και νόημα- να συντάξομε ένα πίνακα μικρών και μεγάλων έργων και αιτημάτων. Το ενδιαφέρον όλων μας πρέπει να συγκεντρωθεί, στο βρούμε και να ιεραρχήσουμε εκείνα τα μέτρα και τις κατευθύνσεις που θα ανασυγκροτήσουν την παραγωγική βάση της οικονομίας του τόπου μας στο άμεσο μέλλον και να την βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης.

Επιτροπή Προγράμματος της Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

Γιώργος Αγοραστάκης, επικεφαλής

Γιώργος Καλιτεράκης

Αντώνης Παπαδεράκης

Δημήτρης Μπουντρογιάννης

Πέτρος Λυμπεράκης

Μιλτιάδης Κλωνιζάκης

Ανδρέας Παπανδρέου

Την επιτροπή πλαισιώνουν Ομάδες Εργασίας και Επιστημονικοί Συνεργάτες

Οι αρχικοί θεματικοί τομείς του προγράμματος είναι:

  1. 1.Αγροδιατροφικό σύμπλεγμα
  2. 2.Τουρισμός
  3. 3.Μεταποίησης & ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων
  4. 4.Διαχείρισης και Ανάπτυξης Βασικών Υποδομών (Υποδομές μεταφορών, Ενέργεια, Υδατικοί Πόροι. Υγρά & Στερεά απορρίμματα)
  5. 5.Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον (Χωροταξία, Διαχειριστικά Σχέδια, Φορείς Διαχείρισης)
  6. 6.Δομές Υγείας –Πρόνοιας - Κοιν. Αλληλεγγύης.
  7. 7.Τοπική και αστική Ανάπτυξη (Δήμοι ν.Χανίων).

Χρονοδιάγραμμα: το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί το Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2014. Οι δημόσιες εκδηλώσεις και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινώνονται στον τύπο.

 

Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr